Skip to main content

Δασκαλάκης: Η απόπειρα δολοφονίας ήταν για διεκδίκηση και στη συνέχεια για εκδίκηση

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Ο μάρτυρας δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης.

Για δεύτερη μέρα καταθέτει στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης για τους θανάτους των τριών παιδιών τους, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος στέκεται δικαστικά απέναντί της για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης, ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο, θέλει να αναδείξει την αναξιοπιστία του.

Σε μία από αυτές ο Μάνος Δασκαλάκης, ερωτηθείς για το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας της 9χρονης, απάντησε ότι αυτό ήταν η διεκδίκηση, ενώ στη συνέχεια η εκδίκηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, η κατηγορούμενη παρακολουθεί σιωπηρή τη διαδικασία, ενώ σήμερα δεν κρατάει φωτογραφία της κόρης της, όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δικηγόρος της άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο «Καραμανδάνειο». Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο. Μάλιστα, ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία, λέγοντάς του πως έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο.

Δικηγόρος 34χρονης: Σε ποιο σημείο λέει το βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Δικηγόρος 34χρονης: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Δικηγόρος 34χρονης: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για την κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Δικηγόρος 34χρονης: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος, δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Δικηγόρος 34χρονης: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή. Ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις του δικηγόρου της 34χρονης, είπε πως η Τζωρτζίνα δεν του απάντησε για το τι είχε και κοίταζε τη μητέρα της.

Δικηγόρος 34χρονης: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε τη μητέρα της για να απαντήσει.

Δικηγόρος 34χρονης: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Τη ρώτησα τι έχει, μου είπε «δεν ξέρω» και κοίταγε τη μητέρα της.

Δικηγόρος 34χρονης: Πόσο καιρό έμεινε στο «Καραμανδάνειο»;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες.

Δικηγόρος 34χρονης: Πότε μπήκε;

Μ. Δασκαλάκης: 8/4/21

Δικηγόρος 34χρονης: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι, είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά, επειδή λίγες ημέρες πριν είχε φύγει η Ίριδα.

Ο δικηγόρος της 34χρονης διερωτήθηκε εάν η μητέρα της είχε «δασκαλέψει» τη Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα, με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά: «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει, κάτι σημαίνει».

naftemporiki.gr