Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Εξονυχιστικές ερωτήσεις σε Δασκαλάκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Ο συνήγορος της 34χρονης επικεντρώθηκε και σε τρυφερά μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο μάρτυρας με την κατηγορούμενη.

Επίμονες ερωτήσεις για τα πιθανά κίνητρα που θα μπορούσε να έχει η κατηγορούμενη για να σκοτώσει τα παιδιά της έκανε στον Μάνο Δασκαλάκη ο συνήγορος της 34χρονης.

Δικηγόρος 34χρονης: Εμμένετε στην άποψή σας ότι ο λόγος για τους θανάτους ήταν η εκδίκηση; Το λέτε μόνο για τη Τζωρτζίνα;

Μ. Δασκαλάκης: Για τη Τζωρτζίνα το είπα αποκλειστικά. Είναι μία εικασία. Όπως και ότι το πένθος θα μας έφερνε πιο κοντά.

Δικηγόρος 34χρονης: Αυτό δεν το έχετε πει ξανά. Έχετε καταθέσει πως είχε απειλήσει πως θα σας πάρει παιδιά κλπ. Πώς συνδυάζετε το ότι θα σας πάρει τα παιδιά με το ότι τα σκότωσε;

Μ. Δασκαλάκης: Δε τα είδα ξανά τα παιδιά. Η ίδια κατάληξη είναι.

Δικηγόρος 34χρονης: Την Ίριδα γιατί;

Μ. Δασκαλάκης: Είχαμε χωρίσει, ήμασταν σκοτωμένοι.

Δικηγόρος 34χρονης: Γιατί δηλαδή;

Μ. Δασκαλάκης: Για να με γυρίσει κοντά της.

Δικηγόρος 34χρονης: Είχατε πει μία εκδοχή πως σκότωσε τη Τζωρτζίνα επειδή της ήταν βάρος;

Μ. Δασκαλάκης: Είχα πει πως εκείνη μου είπε ενώ ήμασταν στο σπίτι μας στην Πάτρα, «ποιος θα με θέλει εμένα με ένα τετραπληγικό παιδί».

Δικηγόρος 34χρονης: Αυτή η φράση ειπώθηκε πριν έρθει το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι πριν.

Δικηγόρος 34χρονης: Άρα το κίνητρό της είναι πως σκοτώνει το παιδί της για να μην έχει το βάσανο;

Μ. Δασκαλάκης: Γύρω στις 13-15 Γενάρη έχω κάνει συζήτηση μαζί της, πως θα φύγω από το σπίτι και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Τα μηνύματα

Ο συνήγορος της 34χρονης επικεντρώθηκε και σε τρυφερά μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο μάρτυρας με την κατηγορούμενη, μετά το επεισόδιο που είχε η Τζωρτζίνα, εξαιτίας του οποίου έμεινε τετραπληγική.

Ο κ. Δασκαλάκης, ερμηνεύοντας τα μηνύματα ανέφερε, πως είναι «μεγάλα λόγια και προσπάθεια να ξανά είμαστε μαζί». «Ήταν η μάνα των παιδιών μου» είπε αναφερόμενος σε κοινές τους φωτογραφίες, λέγοντας ότι υποκρινόταν.

Δικηγόρος 34χρονης: Πόσα χρόνια θα κράταγε αυτή η υποκρισία;

Μάρτυρας: Όσα … για να είμαι δίπλα στο παιδί μου… Έχω μείνει για το καλό του παιδιού μου. Κάθε φορά που της έλεγα να χωρίσουμε, αντιδρούσε με απειλές και ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε πως τα μηνύματα στα οποία αναφέρεται η υπεράσπιση είναι αποσπασματικά και δεν γίνεται λόγος σε αυτά που αφορούσαν τα «ξεσπάσματα ζήλιας» της κατηγορούμενης.

Μάλιστα, από την έδρα, μετά από σχετική παρέμβαση της εισαγγελέως, τονίστηκε πως θα αναζητηθεί το σύνολο των μηνυμάτων τα οποία υπάρχουν σε cd στη δικογραφία.

Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί  την Παρασκευή.

naftemporiki.gr