Skip to main content

Κακοκαιρία: Περισσότερες από 300 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Nick Paleologos / SOOC

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «BARBARA» σε ολόκληρη τη χώρα

Προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας «BARBARA» σε όλη την Ελλάδα, με τις κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική να φτάνουν τις 310 από την Κυριακή μέχρι και σήμερα στις 6μ.μ.

Οι περισσότερες κλήσεις που δέχτηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής αφορούσαν απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Ειδικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής σε 134 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική προχώρησε σε 29 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, σε 31 κοπές δέντρων, 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και 70 διακομιδές ατόμων σε υγειονομικές μονάδες.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) η πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε 33 περιπτώσεις: Συγκεκριμένα σε 28 για κοπές δέντρων, σε 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και σε μία περίπτωση για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) η πυροσβεστική επενέβη σε 123 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα σε 89 κοπές δέντρων, 17 διακομιδές ατόμων σε υγειονομικές μονάδες και 17 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.