Skip to main content

Μετά την «Μπάρτσα» η Sixth Street επιδιώκει είσοδο στην Bundesliga

Η αμερικανική παγκόσμια επενδυτική εταιρεία μετά την εμπλοκή στην Μπαρτσελόνα στοχεύει σε είσοδο και στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Μετά την είσοδό του στην Μπαρτσελόνα, το αμερικανικό fund Sixth Street στοχεύει πλέον στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Το όνομα της εταιρείας είναι ήδη γνωστό στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αφού το περασμένο καλοκαίρι αγόρασε το 25% των εσόδων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Καταλανών για πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, για τα επόμενα 25 χρόνια.

Η συμφωνία ήταν σωτήρια για τους «Μπλαουγκράνα», αφού τους επέτρεψε να κλείσουν με κέρδος τον προϋπολογισμό του 2021-22 και να δραστηριοποιηθούν στη μεταγραφική αγορά χωρίς να παραβιάσουν τους μισθολογικούς κανόνες που έχει επιβάλει η ισπανική Λίγκα.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Sixth Street είναι έτοιμη να κάνει προσφορά για μερίδιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των εμπορικών εσόδων της DFL, της γερμανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας που περιλαμβάνει και τις δύο ανώτατες κατηγορίες, ήτοι την Bundesliga και την Bundesliga 2.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μειοψηφικό μερίδιο στα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα, σε ένα εγχείρημα που θα μπορούσε να αγγίξει, συνολικά, τα 18 δισ. ευρώ.

Οποιοδήποτε ποσό συγκεντρωθεί θα επέτρεπε στους γερμανικούς συλλόγους να έχουν περισσότερους πόρους να δαπανήσουν και να καλύψουν την υφιστάμενη απόσταση με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κυρίως την αγγλική Premier League.

Μετά τη συμφωνία της ισπανικής LaLiga με την CVC και της γαλλικής Ligue 1 με το ίδιο private equity fund, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα funds επέστρεψαν στο ενδιαφέρον τους για το γερμανικό, αλλά και για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, πρόσφατα η ιταλική Lega Serie A έλαβε επτά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (με συμμετοχή εννέα πιστωτικών ιδρυμάτων) για να επενδύσουν στην εταιρεία media του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Ιταλία.

naftemporiki.gr