Skip to main content

Οικουμενικός Πατριάρχης: Μηνύματα συμπαράστασης στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Ο Παναγιώτατος εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες, καθώς επίσης τα θερμά συλλυπητήρια, τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του.

Συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, λόγω του ισχυρού σεισμού στην νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε επιστολές προς τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, καθώς επλήγησαν πολλές περιοχές της δικαιοδοσίας του.

Ο Παναγιώτατος εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες, καθώς επίσης τα θερμά συλλυπητήρια, τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσευχόμενος ο πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τις οικογένειες και τους οικείους τους στο βαρύτατο πένθος τους.

Επίσης, εύχεται ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών, αλλά και άνωθεν ενίσχυση του έργου των σωστικών συνεργείων, όπως και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων που περιθάλπουν τους τραυματίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ