Skip to main content

«Από ένστικτο ήξερα ότι είναι ο γιος μου»: Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού

ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Το παιδί μου ήταν ταπεινό. Δεν θα ήθελε να το λένε ήρωα.... Αγαπούσε την Ελλάδα».

Για την αγάπη του γιου του για την αεροπορία, αλλά και πόσο ταπεινό παιδί ήταν μίλησε ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Όπως είπε ο ίδιος δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν ήρωα και κάλεσε τον κόσμο να μην τον μνημονεύει με αυτόν τον τρόπο.

Ο Κώστας Τουρούτσικας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ακόμη πως οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, που τον επισκέφτηκαν δεν του εξήγησαν πώς συνέβη η τραγωδία, αφού όλοι περιμένουν το πόρισμα για τη συντριβή του Phantom.

«Δεν μας έχουν εξηγήσει ακόμα πως έγινε το ατύχημα, περιμένουν τα πορίσματα. Είναι το τελευταίο που θέλω να μάθω» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση του πατέρα για τη στιγμή που έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης για την πτώση του μαχητικού και όταν ακόμη δεν είχαν γίνει γνωστές οι ταυτότητες των δύο χειριστών. «Όταν ακούσαμε ότι έπεσε αεροπλάνο από ένστικτο ήξερα ότι είναι ο γιός μου».

Αποκάλυψε ότι πρότυπο του 29χρονου γιου του ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, που σκοτώθηκε στο Αιγαίο στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από λάθος ελιγμό Τούρκου πιλότου.

Παράλληλα μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τουρούτσικας σημείωσε πως ο γιος του έκανε τα πάντα για την πατρίδα. Ανέφερε ακόμη πως δεν θα παραστεί στην επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης της σορού, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα. «Θα δω το παιδί μου φαρμακωμένο; Δεν θέλω να το θυμάμαι έτσι. Θέλω να το θυμάμαι όπως ήταν» είπα, εξηγώντας ότι οι ειδικοί έχουν λάβει δείγμα DNA. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F-4

.