Skip to main content

Πυροσβεστική: 394 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας

Πυροσβεστικό Σώμα

Στην έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής έκανε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, σχετικά με την κακοκαιρία που μαστίζει την χώρα. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία εξελίσσεται με ισχυρές βροχές και ανέμους, ενώ χιονόπτωση έχει σημειωθεί κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει από χθες συνολικά 394 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 204 κλήσεις. Παράλληλα, και στην Ζάκυνθο το Πυροσβεστικό Σώμα δέχτηκε 100 κλήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή. Για τον λόγο αυτό, εστάλησαν πέντε προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους Αττικής, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, Παξών, Βορειοανατολικού Αιγαίου, Θάσου, καθώς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Ισχυρές βροχές αναμένονται αύριο και στα Δωδεκάνησα και γι’ αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

«Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε ετοιμότητα», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Επίσης, έκανε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα φαινόμενα.