Skip to main content

Ίδρυμα Vodafone: Στην Ελλάδα η δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή Bright Sky για αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ελληνική έκδοση του Bright Sky είναι πλέον διαθέσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε στο Google Play και App Store ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bright-sky.org.

Tη διάθεση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής “Bright Sky” στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Ίδρυμα Vodafone, με στόχο να προσφέρει υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Το mobile app Bright Sky κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 και παρέχει πρόσβαση σε μια συστηματική διαδικασία αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων ενδοοικογενειακής βίας και σχετικό ενημερωτικό υλικό – συμβουλές, ενώ παρουσιάζει και τα πιθανά σημάδια που θα πρέπει να προσέξουν όσοι μπορεί να βιώνουν ενδοοικογενειακή κακοποίηση ή και σε όσους τυχαίνει να γνωρίζουν κάποιον από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εφαρμογή διαθέτει έναν ευρύ τηλεφωνικό κατάλογο με υπηρεσίες υποστήριξης και ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση του κινδύνου σε μια σχέση, καταρρίπτει μύθους σχετικά με την ενδοοικογενειακή και τη σεξουαλική κακοποίηση και προτείνει βήματα για τη βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Το Bright Sky διαθέτει ειδική ρύθμιση κρυφής λειτουργίας, ώστε να μη γίνει αντιληπτή η χρήση του. Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θέτουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας με σκοπό την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών προβλημάτων, όπως αυτό της ενδοοικογενειακής βίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Bright Sky θα υποστηρίξει οποιονδήποτε μπορεί να έχει εγκλωβιστεί σε ένα περιβάλλον κακοποίησης και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να διαθέτουμε τις τεχνολογίες μας για την αντιμετώπιση κάθε μορφής έμφυλης βίας».

Αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία του Ιδρύματος Vodafone, το mobile app προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, έναν από τους παλαιότερους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς με μακρά εμπειρία στον τομέα της ψυχικής υγείας και στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιστημονική υπεύθυνη για την εφαρμογή είναι η καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διεθνής εμπειρογνώμων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Βασιλική Αρτινοπούλου.

Η ελληνική έκδοση του Bright Sky είναι πλέον διαθέσιμη και μπορείτε να την κατεβάσετε στο Google Play και App Store ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bright-sky.org.

Το Ίδρυμα Vodafone συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελλάδα, θέτοντας πάντα μέσα από τις δράσεις του τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Μαζί με την εφαρμογή Panic Button, πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα κοινωνικά φαινόμενα της χώρα μας, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας.

Tο Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 20 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και Οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 700.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το DreamLab app για την αντιμετώπιση του Covid-19.