Skip to main content

Σεισμός στην Εύβοια: Αυτοψία μηχανικών στην περιοχή

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Αυτοψία πραγματοποιούν μηχανικοί σε κτίρια της Εύβοιας, μετά τον μεγάλο σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στα Ψαχνά.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Δελφών Μεσσαπίων 12 μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ με τη βοήθεια 6 μηχανικών των δήμων και 6 μηχανικών της Περιφέρειας και μηχανικών του ΤΕΕ «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν πιθανές ζημιές.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, που έχουν κάνει οι δήμοι γίνεται λόγος για ρωγμές σε 10 σπίτια τα περισσότερα εκ των οποίων είναι παλιές κατασκευές και από αυτά τρία είναι ακατοίκητα.

Μέχρι στιγμής «έχουν εντοπιστεί κάποιες ζημιές σε παλιά και εγκαταλελειμμένα, κυρίως, σπίτια» ανέφερε ο δήμαρχος Δελφών Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται επίσης στα Ψαχνά και στο χωριό Τριάδα.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα ώστε να αποφανθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.  Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί πάνω από 70 μετασεισμοί. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση το πρωί της Πέμπτης ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Θανάσης Γκανάς, έχουν αναφερθεί 77 μετασεισμοί μέχρι στιγμής. «Πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη», είπε.

«Μέχρι αυτή την ώρα η γη κυριολεκτικά χορεύει αλλά χορεύει σε ρυθμούς χελώνας», όπως είπε ο κ. Ψαθάς προσθέτοντας ότι «υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους, αλλά δεν ήταν τέτοια που να τους οδηγήσει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από την περιοχή».

Σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε αυξημένη επαγρύπνηση. Μάλιστα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου θα συνεδριάσει σήμερα, στις 15:00 το μεσημέρι, εκ νέου.

naftemporiki.gr