Skip to main content

Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα λιμάνια

Intime News/ Δημητρόπουλος Γιάννης

Περισσότεροι ταξιδιώτες προτίμησαν να έρθουν από τα νησιά στην πρωτεύουσα για τα Χριστούγεννα.

Oμαλά διεξάγεται και σήμερα η επιβατική κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σήμερα καλό είναι να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του covid.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα παραμονή Χριστουγέννων 7 απόπλοι πλοίων, 4 από τη Ραφήνα και ένας από το Λαύριο.

Πάντως από ότι φαίνεται ο αριθμός των περισσότερων ταξιδιωτών ήταν αυτός που φέρεται να προτίμησε να έρθει από τα νησιά στην πρωτεύουσα .

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, xθες Παρασκευή 23/12 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 12 αναχωρήσεις πλοίων ενώ ταξίδεψαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 9.384 επιβάτες. Επίσης στο ίδιο λιμάνι κατέπλευσαν 10 πλοία με 12.726 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 5 απόπλοι πλοίων με 1.295 επιβάτες ενώ κατέπλευσαν επίσης 5 πλοία με 1.979 επιβάτες.

Από το λιμάνι του Λαυρίου αναχώρησαν 4 πλοία με 259 επιβάτες ενώ κατέπλευσαν εξάλλου 3 με 579 επιβάτες.