Skip to main content

Κέα: Συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων διακινητών από το Λιμενικό – Διασώθηκαν 93

Φωτογραφία αρχείου / Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Στα 8.000 ευρώ κατ' άτομο η «ταρίφα» για το δρομολόγιο Σμύρνη-Ιταλία.

Συνολικά 97 αλλοδαπούς εντόπισε και διέσωσε την Πέμπτη το πλήρωμα Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κέας.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Κέας και Άνδρου, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη λέμβου με δεκάδες επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση στη θάλασσα.

Στο σημείο μετέβη το ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους και τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων Τούρκων διακινητών εκ των 97 επιβαινόντων αλλοδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 καθώς και του άρθρου 187 Π.Κ. (παράνομη εγκληματική οργάνωση) με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή ενός εκ των διακινητών εντοπίστηκε ποσότητα 12,6 γραμμ. πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, κατά παράβαση του Ν. 4139/2013.

Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Οι εν λόγω αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας στους διακινητές που διαμένουν στην Τουρκία χρηματικά ποσά 8.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.