Skip to main content

Παναχαϊκό Όρος: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 47χρονος κυνηγός 

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Οι έρευνες διεξήχθησαν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και τελικά ο 47χρονος εντοπίστηκε σε δύσβατο σημείο

Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε το πρωί ο 47χρονος κυνηγός που αγνοείτο σε ορεινή περιοχή του Παναχαϊκού Όρους, στην ευρύτερη περιοχή του αιολικού πάρκου.

Από χθες βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του 47χρονου. Συγκεκριμένα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και την Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ.) της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με ένα διασωστικό σκύλο.

Σήμερα, Πέμπτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και εντοπίστηκε ο αγνοούμενος άνδρας σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή «Παλιά Ραντάρ», στο Παναχαϊκό όρος.

Συνολικά για τον εντοπισμό του 47χρονου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δύο οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) και η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Κ.Ο.Ε.Δ.) της 6ης  Ε.Μ.Α.Κ. με δύο διασωστικούς σκύλους, η 6η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) και η Ομάδα ΣμηΕΑ «ΙΚΑΡΟΣ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή εθελοντών από τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο.

Τον άτυχο άνδρα παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.