Skip to main content

Χειροπέδες σε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά – έκλεβε μοτοσυκλέτες

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της, αναζητείται τέταρτο. Ταυτοποιήθηκαν συνολικά 120 συναλλαγές ναρκωτικών.

Τέλος στη δράση συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κλοπών μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή του Ρέντη, δύο άνδρες και γυναίκα, Έλληνες, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και της διακεκριμένης κλοπής.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλο μέλος της συμμορίας, καθώς και άλλο άτομο κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τον περασμένο Ιούλιο τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη, με τιμές πώλησης ενδεικτικά 1 γραμμ. κοκαΐνης έναντι 50 ευρώ και συσκευασία του 1 γραμμ. κάνναβης έναντι 5 ευρώ.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους αυτή δραστηριότητα ανέρχεται, τουλάχιστον, σε 15.000 ευρώ, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά 120 συναλλαγές ναρκωτικών.

Μετά από έρευνες σε οικίες και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 25,4 γραμμ. κοκαΐνης, 112,9 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης σε 98 αυτοσχέδιες συσκευασίες, 3.849- ευρώ και 39.000 λεκ Αλβανίας, ζυγαριά ακριβείας, αεροβόλο πιστόλι, τέσσερα αναδιπλούμενα μαχαίρια και επτά κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν αυτοκίνητο και δύο μοτοσυκλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, καθώς και σκελετός μοτοσυκλέτας που εκλάπη προ δύο μηνών από τον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.