Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση με χημικά και κρότου λάμψης στην Καμάρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών σε ομάδα διαδηλωτών που πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό πυροβολισμού 16χρονου.

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην Καμάρα κατά την πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία οδό για το σημερινό περιστατικό με τον 16χρονο που πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικό.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο λίγο πριν από τις 8μ.μ. και σύμφωνα με την Αστυνομία περισσότερα από 1.500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Λίγα λεπτά με την έναρξή της, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αναποδογύρισαν κάδους στο οδόστρωμα κι έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και επέστρεψαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου διαλύθηκαν. Στην διαδρομή κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενώ μια ομάδα ατόμων αποκόπηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και κινήθηκε προς την παραλιακή λεωφόρο.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές στην πορεία διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα, έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται μέσα στους φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων. Άνδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους είχαν αναποδογυρίσει και πυρπολήσει διαδηλωτές επάνω στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά μετά τις εννιά και μισή.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ