Skip to main content

Σεισμοί στην Εύβοια: Μετ’ εμποδίων οι αυτοψίες στα κτίρια λόγω κακοκαιρίας

Τα συνεργεία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεπικουρούμενα από μηχανικούς της Εύβοιας προσπαθούν να ελέγξουν ένα προς ένα σπίτια και καταστήματα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Κλιμάκιο από το υπουργείο Υποδομών μετέβη στις περιοχές της νότιας Εύβοιας που επλήγησαν χθες από τις σεισμικές δονήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους σε κτίρια έπειτα και από ανησυχίες των κατοίκων για την ασφάλεια των σπιτιών τους.

Παρά την κακοκαιρία που επικρατεί στη νότια Εύβοια τα συνεργεία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεπικουρούμενα από μηχανικούς της Εύβοιας προσπαθούν να ελέγξουν ένα προς ένα σπίτια και καταστήματα όπως επίσης και δημόσια κτίρια για να εντοπίσουν πιθανές ζημιές από τους σεισμούς.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κωνσταντίνος Δήμας ανέφερε πως «οι έλεγχοι συνεχίζονται με εμπόδια. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα καθώς είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες και οι έλεγχοι συνεχίζονται με αργά βήματα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης που αναφέρει ότι περίπου δέκα σπίτια έχουν υποστεί μικρής έκτασης ζημιές.

Στο μεταξύ, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου στην Εύβοια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 80 μετασεισμοί στην περιοχή της νότιας Εύβοιας.

Σύμφωνα πάντως με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκη Τσελέντη, η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα «σημαίνει ότι η ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά και η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό μικραίνει. Άλλωστε στην περιοχή δεν υπάρχει μεγάλο γνωστό ρήγμα».

Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε επίσης ότι κατά πάσα πιθανότητα ο χθεσινοβραδινός σεισμός ήταν ο κύριος και από δω και πέρα δεν θα έχουμε κάποιον μεγαλύτερο. Ωστόσο, τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τα κτίρια. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη είναι ότι μερικά σπίτια έχουν γίνει πολύ ευάλωτα, και χρειάζεται προσοχή προτού μπούμε σε αυτά.