Skip to main content

ΑΔΕΔΥ: Οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων στη Μαλαματίνα

Την στήριξή της στους εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» δήλωσε η ΑΔΕΔΥ τόσο μέσα από ανακοίνωσή της όσο και με την οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για τους απεργούς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που δίνουν πολύμηνο σκληρό απεργιακό αγώνα με αιτήματα την ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων τους και την υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας».

Στην συνέχεια, τονίζει ότι «Ο σκληρός αυτός αγώνας, με ανθρώπινες αλυσίδες απέναντι στον απεργοσπαστικό μηχανισμό και την καταστολή, με ξύλο και συλλήψεις από τα ΜΑΤ, έχει απέναντι την άτεγκτη στάση της εργοδοσίας, η οποία προχώρησε και στις δύο εκδικητικές συνδικαλιστικές απολύσεις, του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη». 

Και καταλήγει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, απαιτεί να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη της και με οικονομική ενίσχυση των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με το ποσό των 1000 ευρώ. Οι απολύσεις και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!».