Skip to main content

Καραθανασόπουλος: Κανένας σχεδιασμός, καμία πρόληψη, καμία απαραίτητη υποδομή για τις πυρκαγιές

«Είναι δικαιολογημένη η οργή» των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής γιατί «είναι στο ίδιο έργο θεατές σε ένα διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, των κόπων μιας ζωής», ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Όπως σημείωσε, «η συμπαράσταση του ΚΚΕ είναι δεδομένη», ενώ οι δυνάμεις του κόμματος «συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης και στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη».

«Αποδείχθηκαν κούφια τα λόγια και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας πυρκαγιάς», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, καμία πρόληψη, καμία απαραίτητη υποδομή μέσα στα δάση για να καθαριστούν, να ανοιχτούν οι απαραίτητοι δρόμοι και οι αντιπυρικές ζώνες», ενώ «οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες ότι δεν έχουν ούτε νερό».

Όπως εξήγησε, αυτή η κατάσταση επικρατεί «γιατί η πρόληψη δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, οι δασικές υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες, ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς και των επιπτώσεων της δεν υπάρχει, κι αν υπάρχει είναι μόνο στα χαρτιά», ενώ «όλη αυτή η λογική της εμπορευματοποίησής της γης οπλίζει το χέρι των εμπρηστών».

Σύμφωνα με τον κ. Καραθανασόπουλο, «ο λαός χρειάζεται -όπως αποφασιστικά παρενέβη για να σώσει τις περιουσίες του- να διεκδικήσει μέτρα στήριξης, συνδρομή για τη στέγασή του, να καταγραφούν γρήγορα οι ζημιές και να αποζημιωθεί στο 100%».