Skip to main content

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε Διώνη και Δασαμάρι – Διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα

Ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι, έως τη Λ. Μαραθώνος, όπου μαίνεται ενεργό πύρινο μέτωπο, ενώ ένα μικρότερο μέτωπο βρίσκεται δυτικά του οικισμού Ντράφι, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος στην τελευταία έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Παράλληλα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περιοχή της Ανθούσας ενώ δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Λ. Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.

Η κατάσταση στη βορειοανατολική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά βελτιώνεται διαρκώς και αυτή την στιγμή εκεί δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, όλες οι δυνάμεις επιχειρούν αδιάληπτα στο πεδίο με πρώτη προτεραιότητα τη διαφάλιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία των κρίσιμων υποδομών και της ιδιωτικής περιουσίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζουν να επιχειρούν οχήματα και στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά επιχειρούν εννέα αεροσκάφη και δέκα ελικόπτερα εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό.

Για την χαρτογραφική αποτύπωση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Κοπέρνικους.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Αρτοποιός, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ένας θάνατος ενός ατόμου, πιθανότατα από αυτοπυροβολισμό εντός της οικίας του, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει τη διερεύνηση του συμβάντος.Παράλληλα, μέσω μηνυμάτων του 112 πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε μία έκταση που αφορά 90.000 κατοίκους. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 30 διακομιδές από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πολιτών που χρειάστηκαν βοήθεια, εκ των οποίων τρεις πολίτες με εγκαύματα. Οι υπόλοιπες διακομιδές αφορούσαν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς, και μεταξύ αυτών ήταν και τρεις πυροσβέστες. Σε διασπορά βρίσκονται 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για διακομιδές ατόμων που ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια.

naftemporiki.gr