Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Στην Εισαγγελία η δικογραφία για Μαλένα – Ίριδα

Στα χέρια των δύο εισαγγελέων που εποπτεύουν τις έρευνες για τα αίτια του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας, βρίσκεται ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, έτσι ώστε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν αποκλείεται, πιθανότατα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να δώσουν παραγγελία να κληθούν για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ένα ή περισσότερα άτομα, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή το πόρισμα που υπογράφουν ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο εμπειρότατος συνάδελφος του Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι αναφέρονται σε βίαιο μηχανισμό θανάτου που πυροδοτήθηκε μέσω ασφυξίας . Εξετάζουν ωστόσο ,λέξη προς λέξη και την σωρεία μαρτυρικών καταθέσεων που έλαβαν οι αστυνομικοί, καθώς οι ισχυρισμοί που προβάλουν εμπλεκόμενα πρόσωπα φωτίζουν κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης.

Οι επισημάνσεις των δύο Εισαγγελέων, τα σημεία που θα εστιάσουν και θα δώσουν έμφαση θα είναι και αυτά που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για ένα ή και άλλα πρόσωπα που πιθανότατα μπαίνουν πλέον στο κάδρο των ευθυνών για την Μαλένα, που πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και την Ίριδα που πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα.

Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται ότι οι δύο Εισαγγελείς θα είναι σε θέση να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων με πιθανότερο σενάριο ότι η πρώτη κλήση θα απευθύνεται στην προφυλακισμένη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 34χρονη μητέρα των τριών παιδιών, όπως εκτιμάται, θα κληθεί για εξηγήσεις με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης σοβαρότατων αδικημάτων σε βάρος των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή της στους δύο θανάτους, όπως αρνείται και την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας .