Skip to main content

Προς άρση του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Τι δήλωσε η Μ. Γκάγκα

Πιθανότατα από τον επόμενο μήνα θα σταματήσει το διοικητικό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως «για την ώρα δεν νομίζω ότι θέλουμε να καταργηθεί», ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να υπάρξει μια τέτοια πρόβλεψη προς το καλοκαίρι.

Πρόσθεσε ακόμη πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα των προστίμων είχε αναφερθεί και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μιλώντας χθες στον ίδιο σταθμό και απαντώντας στο ερώτημα αν η ενδεχόμενη προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή.  Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα» είχε αναφέρει.