Skip to main content

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση μεταξύ των δικηγόρων

Κλίμα έντασης επικράτησε στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς.

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν μέσα στο δικαστήριο ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, και ο δικηγόρος των καταγγελλόντων, Γιάννης Βλάχος, με τον πρόεδρο να παρεμβαίνει.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι γνώριζε τη διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδα, με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά άμεσα.

Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;

Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!

Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!

Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!

Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…

Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ…

Νωρίτερα, ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «διεθνή απατεώνα», υποστηρίζοντας ότι έπεσε σε αντιφάσεις. Μάλιστα, όπως είπε, ο Δημήτρης Λιγνάδης τον έχει μηνύσει για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και έχει ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία της Αθήνας για να «λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για την ψευδή κατασκευή του, πουν όπως θα αποδειχθεί, αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες», ενώ πρόσθεσε ότι «ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο, ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά», κάνοντας λόγο για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Να εκτυπωθούν τα ψηφιακά αρχεία

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από το σπίτι του αδελφού του Δημ. Λιγνάδη, προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις».

Ο Γ. Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο.

Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του μάρτυρα

Η υπεράσπιση υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώτου μάρτυρα, όπου αναφέρεται ότι η κατάθεση είναι ψευδής για 19 λόγους μεταξύ των οποίων:

Η καταγγελία της δικαζόμενης πράξης έλαβε χώρα με καθυστέρηση 10 ή 11 ετών (ανάλογα με την εκδοχή), χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο, γεγονός που υπάρχει πλήρης αδυναμία ιατροδικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης δια της κλινικής εξέτασης του μηνυτή από ιατροδικαστή.

Στο δικαστήριο ο μηνυτής δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία, ωστόσο εγκατέλειψε την εργασία του στη Σουηδία την 04.12.2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ενώ στη μήνυσή του έχει ισχυριστεί ότι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν υπήρχαν ταξί, διότι απεργούσαν, αποδείχθηκε ότι την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε απεργία των ταξί.

Ο μηνυτής ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο ότι, κατόπιν υπόδειξης  του κατηγορουμένου, έφτιαξε στην Αίγυπτο ένα modeling book σε φωτογράφο που τον πήγαν (κατά τα άλλα πολύ συντηρητικοί) γονείς και το έδειξε στον κατηγορούμενο, όταν αφίχθη στην Αθήνα. Πλην όμως από τα μηνύματα στο Facebook που ο ίδιος προσκόμισε, προέκυψε ότι, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και δη στις 04.09.2022, ο κατηγορούμενος του έστειλε στο Facebook μία προσφορά για να φτιάξει αυτό το book στην Ελλάδα.

naftemporiki.gr