Skip to main content

Euroferry Olympia: Άνοιξε ο καταπέλτης – Εκρήξεις στο εσωτερικό του πλοίου

Να ανοίξουν τον καταπέλτη του Euroferry Olympia κατάφεραν το πρωί της Δευτέρας οι μηχανικοί του πλοίου και συνεργεία της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πέρα από τον πυκνό μαύρο καπνό που βγαίνει απο το κουφάρι του καμένου επιβατηγού-οχηματαγωγού, που είναι πλέον αγυροβολημένο στο Πλατυγιάλι, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ακούγονται συνεχώς εκρήξεις, καθώς αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά, πιθανότατα από το οξυγόνο που μπήκε μέσα με το άνοιγμα του καταπέλτη.

Επιτόπου είναι κλιμακοφόρο πυροσβεστικό όχημα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται και εξωτερικά της λαμαρίνας του πλοίου προκειμένου να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Μόνο όταν σβήσουν εντελώς όλες οι εστίες φωτιάς και καθαρίσει ο αέρας στο εσωτερικό του, θα ξεκινήσει η ρυμούλκηση των φορτηγών και των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πλοίο τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι. Ήδη έχουν ανασυρθεί οκτώ σοροί, ενώ διασώθηκαν 281 άτομα.

Πηγές: ΕΡΤ-ΑΜΠΕ