Στη Βουλή διαβιβάστηκαν τέσσερις δικογραφίες για άρση ασυλίας υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης και ενός βουλευτή της Ν.Δ..
Συγκεκριμένα, εστάλη δικογραφία για τον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τέως υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, που αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών, γιατί σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στην νομοθεσία που αφορά την κατάργηση των θέσεων και τη διαθεσιμότητα.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση κατά του πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) – όπως είχε προτείνει τον Οκτώβριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου.
Άλλη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κατά του πρώην υπουργού Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανού και του αστυνομικού Διευθυντή Πατρών υποστηρίζοντας ότι ανέβαλε στις 16.11.2014 τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναχαϊκής – ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων. Όμως, ο λόγος που επικαλέστηκαν για την αναβολή ήταν προσχηματικός, καθώς η πραγματικότητα ήταν ότι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα. Έτσι, με την αναβολή αυτή ευνοήθηκε η ΑΕΚ και ο πρόεδρος της Δημήτρης Μελισσανίδης.
Πατάλληλα, ζητείται η άρση της ασυλίας του Κώστα Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του ο οποίος διεκδικεί δικαστικά δεδουλευμένους μισθούς έξι μηνών.
Αντίθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας, αφού το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά.
Στη Βουλή εστάλη και ανώνυμο φαξ που έλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελείς τον Δεκέμβριο του 2014 το οποίο ανέφερε ότι στην ΔΟΥ Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στη λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη.
Σύμφωνα με επίμαχο φαξ οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη. Το φαξ αυτό στάλθηκε στην Βουλή για να διερευνηθεί, χωρίς να γίνει κάποια προκαταρκτική έρευνα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.