Skip to main content

Αναβλήθηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό ανήλικης

Για τις 4 Απριλίου πήρε αναβολή η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας κατηγορούμενου για βιασμό ανήλικης αθλήτριας πριν από 10 χρόνια, υπόθεση που είχε καταγγείλει στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του κινήματος metoo, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η αναβολή δόθηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει μέλος του δικαστηρίου.

Σε δήλωσή της η 22χρονη σήμερα αθλήτρια, η οποία θα καταθεσει κεκλεισμένων των θυρών ανέφερε: «Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω».

Βγαίνοντας από το δικαστήριο μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας που βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο για άλλη υπόθεση έδειξαν τη συμπαράστασή τους στην Αμαλία με έναν στιχο: «Αμαλία μας ακούς, εδώ δεν είσαι μόνη, είμαστε όλες αδερφές, το δίκιο μας ενώνει».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης, Θεόδωρος Μαντάς, σχολιάζοντας το ότι δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος για να συνεχιστεί η διαδικασία, ανέφερε: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα».

naftemporiki.gr