Skip to main content

Στ. Πέτσας: Καλεί τους ΟΤΑ σε αυξημένη ετοιμότητα εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Επιστολή προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, με την οποία τους καλεί να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ώστε να μην επαναληφθούν «οι όποιες δυσλειτουργίες» παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, ο κ. Πέτσας καλεί ειδικότερα τους ΟΤΑ να διασφαλίσουν τα εξής:

Την επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

Τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων καθώς και την απομάκρυνση κλαδιών και πεσμένων δέντρων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα εν όψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργείσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Πέτσας.