Skip to main content

Μουσική, ελεύθερο ωράριο αλλά καθήμενοι σε διασκέδαση/εστίαση- Έως 7/2 τα πιστοποιητικά

Αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων Covid-19 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και από σχετική εισήγηση της επιτροπής ειδικών.

Συγκεκριμένα:

Σε διασκέδαση και εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας, ωστόσο διατηρείται ο περιορισμός για καθήμενους.

Για τα γήπεδα, παραμένει ως έχει το μέτρο του περιορισμού της παρουσίας φιλάθλων, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στις αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η παράταση ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού, από 31 Ιανουαρίου σε 7 Φεβρουαρίου. Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η κακοκαιρία στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου. «Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι» εξήγησε.

Η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό, μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό, ενώ η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.