Skip to main content

Μ. Παγώνη: Μπορούμε να διαχειριστούμε την υποπαραλλαγή της Όμικρον

Καθησυχαστική σχετικά με την υποπαραλλαγή της μετάλλαξης ‘Ομικρον, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας μεν ότι είναι πολύ μεταδοτική και τα συμπτώματα αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, ωστόσο τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό. 

«Δεν νομίζω ότι θα είναι χειρότερη από την Όμικρον, είναι περίπου το ίδιο, μπορούμε να την διαχειριστούμε», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τριπλά εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν, να ξανά κολλήσουν. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι αναμένεται σταδιακή και μείωση στους δείκτες θανάτων και διασωληνωμένων. «Τα πράγματα φαίνονται ότι πάνε καλύτερα, αλλά έως ότου η κατάσταση βελτιωθεί θα μας τον φάει σιγά- σιγά τον Φλεβάρη», δήλωσε. 

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, βρίσκονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και ιδίως άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα ενώ στις ΜΕΘ είναι ασθενείς κυρίως άνω των 70 και πολλοί ανεμβολίαστοι. 

Απηύθυνε δε έκκληση στους 300.000 πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου να εμβολιαστούν, διότι μπορεί να τους ασφαλίσει από την μετάλλαξη Όμικρον, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι οι περισσότεροι από αυτούς λανθασμένα σκέφτονται ότι με 2 δόσεις έχουν τα αντισώματα που χρειάζονται.