Skip to main content

Εύβοια: Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες – 17 συλλήψεις

Σε 17 συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία, μετά από την εξάρθρωση δύο ανεξάρτητων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, εκβιασμούς και τοκογλυφία.

Συνολικά 80 άτομα περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που έχει καταρτιστεί, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 100.000 ευρώ, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριές ακριβείας, πληθώρα κλοπιμαίων, πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια, στιλέτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αποδόμηση των οργανώσεων είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε περιοχές κυρίως της Εύβοιας, αλλά και της Βοιωτίας και Αττικής.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και επτά ακόμη μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 42, 39, 34 και 23 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 24 και 35 ετών και μία γυναίκα 29 ετών.

Επιπλέον αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 63 και 24 ετών.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, προμήθεια και μεταφορά ναρκωτικών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017. 

Ακόμη 52 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναφορικά με τη δεύτερη ομάδα, συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, 52χρονος Έλληνας, καθώς και επτά ακόμη μέλη της, εκ των οποίων πέντε Έλληνες ηλικίας 64, 63, 43, 53 και 43 ετών, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 36 ετών.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, που χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2017, προσδιορίζεται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών, κυρίως από ανενεργά εργοστάσια και εγκαταστάσεις αυτών, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Αττικής.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, κατηγορούνται 11 ακόμη ημεδαποί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Παράλληλα, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, το οποίο από κοινού με τον «εγκέφαλο» της δεύτερης ομάδας, είχαν αναπτύξει δράση στο πεδίο της τοκογλυφικής και εκβιαστικής δραστηριότητας.