Skip to main content

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τη Μιανμάρ να «επανέλθει στον δρόμο της Δημοκρατίας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τη Δευτέρα τους στρατιωτικούς ηγέτες της Μιανμάρ να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους και να ξαναρχίσουν την πορεία της χώρας προς τη δημοκρατία.

Ο Πάπας έκανε την έκκλησή του στην ετήσια ομιλία του στο διπλωματικό σώμα καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια τρίτη ημέρα διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο στη Μιανμάρ ενάντια στην πραξικοπηματική απομάκρυνση της εκλεγμένης Αούνγκ Σαν Σου Τσι από τον στρατό πριν από μια εβδομάδα.

Σε ομιλία του σε διπλωμάτες από περισσότερες από 180 χώρες, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την «αγάπη και εγγύτητα» του προς τον λαό της Μιανμάρ, την οποία επισκέφθηκε το 2017.

«Ο δρόμος προς τη δημοκρατία που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια διακόπηκε βίαια από το πραξικόπημα της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Πάπας της Ρώμης.

«Αυτό οδήγησε στη φυλάκιση διαφορετικών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι ελπίζω ότι θα απελευθερωθούν αμέσως ως ένδειξη ενθάρρυνσης για έναν ειλικρινή διάλογο που στοχεύει στο καλό της χώρας», είπε.

Η ομιλία προς τους διπλωμάτες αποκαλείται μερικές φορές ως «Κράτος του Κόσμου», διότι συχνά σχολιάζονται συγκρούσεις και διεθνείς διαφορές σε όλο τον κόσμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters