Skip to main content

Τρίτη ημέρα διαδηλώσεων στη Μιανμάρ- Η αστυνομία χρησιμοποιεί αντλίες νερού

Εργαζόμενοι απεργούν σε εθνικό επίπεδο σε ολόκληρη τη Μιανμάρ την ώρα που  διαδηλώσεις ζητούν την απελευθέρωση της Αούνγκ Σαν Σου Κι και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, κατά την τρίτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος.

Χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί στις πόλεις Γιανγκόν και στο Μανταλέι, με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να κάνουν χρήση αντλιών νερού για να απωθήσουν πολίτες που διαδηλώνουν στο Νέπιντο, την πρωτεύουσα της Μιανμάρ.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πλάνα που αναμεταδόθηκαν απευθείας μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τους δύο διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος, αφού χτυπήθηκαν απευθείας από το νερό που εκτόξευσαν με τις αντλίες οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές πόλεις της χώρας, μία εβδομάδα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους στρατηγούς, που ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Χθες στη Μιανμάρ πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες μαζικές κινητοποιήσεις εδώ και δέκα χρόνια.

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Νέπιντο, με άλλες πόλεις να αναφέρουν επίσης σημαντικό αριθμό διαδηλωτών, αναφέρει το BBC Burmese.

Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν καθηγητές, δικηγόροι, τραπεζίτες και κυβερνητικοί λειτουργοί.  

Προηγήθηκε διαδικτυακό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους. Το μήνυμα καλούσε τους εργαζόμενους να μην προσέλθουν σ την εργασία τους και να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

«Σήμερα είναι μια εργάσιμη ημέρα, αλλά δεν πρόκειται να εργαστούμε ακόμα κι αν θα μειωθεί ο μισθός μας», δήλωσε ο 28χρονος εργάτης εργοστασίων ενδυμάτων, Hnin Thazin, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

naftemporiki.gr