Skip to main content

Σε ιταλικό λιμάνι θα ρυμουλκηθεί το Norman Atlantic

Η Αλβανία έδωσε σήμερα την άδεια στο οχηματαγωγό Norman Atlantic, που επλήγη από πυρκαγιά, να εγκαταλείψει τα αλβανικά χωρικά ύδατα για να ρυμουλκηθεί προς ένα ιταλικό λιμάνι. Η επιχείρηση θα αρχίσει μόλις το επιτρέψουν οι μετεωρολογικές συνθήκες. 

Το πλοίο θα οδηγηθεί πιθανότατα στο Μπρίντιζι. 

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ μέλος πληρώματος ρυμουλκού που βρίσκεται στην περιοχή, το Norman Atlantic έχει δεθεί από ιταλικό ρυμουλκό, ενώ πάνω στο πλοίο επιβιβάστηκε και εξειδικευμένο προσωπικό.

Στην περιοχή βρίσκονται πέντε ρυμουλκά.

Η πυρκαγιά στο Norman Atlantic στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία. Ωστόσο οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς έχει πλέον διαπιστωθεί η παρουσία λαθρεπιβατών πάνω στο πλοίο ενώ ο κατάλογος των επιβατών δεν θεωρείται αξιόπιστος.

Εκτός από τους 11 επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ένα καλώδιο ρυμούλκησης του οχηματαγωγού κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εν μέσω της σύγχυσης για τον αριθμό επιβαινόντων στο πλοίο, οι έρευνες για τυχόν αγνοουμένους συνεχίζονται. Από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, αποβιβάστηκαν ασφαλώς στο λιμάνι του Τάραντα Έλληνες διασωθέντες από το πλοίο MV ABY Jeannette σημαίας Μάλτας και προχωράει η διαδικασία ταυτοποίησης.