Skip to main content

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τις συγκεντρώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Από τις 12.00 το μεσημέρι άρχισαν να κλείνουν σταδιακά οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας καθώς θα ξεκινήσει μαθητική πορεία από τα Προπύλαια, μέσω των δρόμων Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου, και τελικό σημείο συγκέντρωσης τη Βουλή. Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 18.00, ενώ στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Παράλληλα αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις θα φρουρούν αστυνομικά τμήματα και κτήρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. 

«Μυστικοί» αστυνομικοί θα αναπτυχθούν επίσης στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, ώστε να παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτήρια που τελούν από κατάληψη. 

Συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Κλείνει στις 12.00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε στις 12.00 το μεσημέρι με εντολή της Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά από τον σταθμό, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών.

Ειδικότερα, σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

Επίσης μέχρι τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής (07-12-2018) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

  • Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
  • Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Καυτανζόγλου.
  • Αγ. Δημητρίου , στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι τη Στ. Δραγούμη.
  • Γ΄Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.
  • Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου.
  • Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Μελενίκου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης.
  • Βασ.Ηρακλείου, στο τμήμα της από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ.
  • Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γ.Βιζυηνού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ