Skip to main content

Αδίστακτος και επικίνδυνος ο πιστολέρο του Μικρολίμανου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το ποιόν του πιστολέρο ο οποίος «γάζωσε» αδιακρίτως κατά θαμώνων που διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο στην ακτή Δηλαβέρη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αδίστακτο και επικίνδυνο που δεν διστάζει να σηκώσει όπλο και να πυροβολήσει κατά αθώων, τον χαρακτηρίζουν άντρες της Ασφάλειας.

Ο επικίνδυνος 31χρονος δράστης, υπήκοος Αλβανίας, έχει πλούσιο παρελθόν και είναι γνώριμος των Αρχών. Έχει εμπλακεί σε αρκετές εγκληματικές ενέργειες, συνελήφθη το 2009 – 10 στη Μυτιλήνη, άλλα δεν οδηγήθηκε ποτέ στις φυλακές.

Εκινείτο στον χώρο της νύχτας ενώ εξετάζεται αν δραστηριοποιείται σε κυκλώματα ναρκωτικών και μαστροπείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι έχουν κληθεί να ξετυλίξουν το κουβάρι της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο εκτιμούν ότι ο δράστης συμμετείχε σε τουλάχιστον δυο επιθέσεις με καλάσνικοφ σε καφε-μπαρ και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

– στις 31 Οκτώβριου στο Μεταξουργείο οπού ένας 44άχρονος έχασε τη ζωή του ύστερα από πυρά αγνώστων που κυριολεκτικά γάζωσαν καφέ-μπαρ μέσα από τζιπ.

– στις 6 Νοεμβρίου λίγο μετά τις 10 το βράδυ στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ κατά καφενείου στην οδό Αριστοτέλους.

Ακόμη οι αρχές εξετάζουν αν συμμετείχε στους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κατά καταστήματος στην οδό Μιχαλακοπούλου στα τέλη Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στους κάλυκες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το Μικρολίμανο, έδειξαν ότι το καλάσνικοφ της συγκεκριμένης επίθεσης είναι διαφορετικό από αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στις άλλες επιθέσεις κατά των καφέ-μπαρ.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του σεσημασμένου κακοποιού είναι σε πλήρη εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Με τη φωτογραφία του στα χέρια άντρες της Ασφαλείας πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια που πιθανόν να κρύβεται.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερες από πέντε οικίες χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί.

Οι αστυνομικοί είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο δράστης θεωρείται σκληρός και δεν αποκλείεται να πυροβολήσει εναντίον τους αν εντοπιστεί.

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης φωτογραφιών του δράστη

Τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του, με εντολή εισαγγελέα, καθώς πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη περί προστασίας προσωπικών δεδομένων διαδικασία.

Για τα μάτια μιας γυναίκας το μακελειό;

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως είναι συγκεχυμένες. Η Αστυνομία μελετά καταθέσεις θαμώνων, σύμφωνα με τις οποίες ο κακοποιός είχε έντονο διαπληκτισμό με νεαρή κοπέλα, πριν φύγει έξαλλος από το κλαμπ για να γυρίσει μετά από λίγη ώρα με το καλάσνικοφ.

Έμπειροι αξιωματικοί ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην υπήρξε ένταση και διαπληκτισμός στο μπαρ, άλλα τα κίνητρα της επίθεσης να αφορούν «διάφορες» της νύχτας.

«Θα χυθεί αίμα, θα σας σκοτώσω»

Αυτές ήταν οι μοναδικές λέξεις του 31χρονου, πριν αρχίσει να πυροβολεί στα τυφλά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες θαμώνων.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης βρισκόταν στο κλαμπ με δύο ακόμη άντρες -κατά πληροφορίες επίσης σεσημασμένους. Έφυγε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα και λίγα λεπτά αργότερα, γύρισε με το καλάσνικοφ στα χέρια, στάθηκε έξω από το μαγαζί και άρχισε να πυροβολεί έχοντας σκοπό να σκορπίσει το θάνατο.

Οι κινήσεις του και οι δραματικές σκηνές με τους αιμόφυρτους θαμώνες να βγαίνουν από το κλαμπ έχουν καταγράφει σε βίντεο το όποιο βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ