Skip to main content

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Του Μάκη Συνοδινού

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Καλέσματα έχουν απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Παράλληλα, ξεκίνησε η πορεία συλλογικοτήτων πρωτοβάθμιων από το Πολυτεχνείο, με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία. Ωστόσο, στην οδό Σταδίου υπάρχει μπλόκο με κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να μην περάσει η πορεία προς το Σύνταγμα. Διαδηλωτές ζητούν από τον αστυνομικό διευθυντή την αποχώρηση του μπλόκου, προκειμένου να προχωρήσει η πορεία.

Οι διαδηλωτές έχουν στόχο να φτάσουν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, μέσω της οδού Σταδίου, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων, στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας. 

Ακτιβιστές κρατούν πανό εναντίον του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Κλειστές παραμένουν, έως αυτή την ώρα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου αλλά και των συγκεντρώσεων, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Πατησίων από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η λεωφόρος Συγγρού και η Ποσειδώνος. Στους δρόμους που είναι ανοιχτοί επικρατεί αυτή την ώρα κυκλοφοριακή συμφόρηση.

naftemporiki.gr