Skip to main content

Π. Πολάκης: Η Novartis συνέβαλε στη χρεoκοπία της χώρας

Mία από τις αιτίες χρεοκοπίας της Ελλάδας αποτελεί και η υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς της ως την κορυφή ενός παγόβουνου.

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους  από την Καβάλα όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, υπογράμμισε ότι «η αμερικανική Δικαιοσύνη προχώρησε πάρα πολύ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Πρόκειται για έναν από τους τρόπους με τους οποίους χρεοκόπησε η χώρα. Τα 85 δισ. ευρώ “μαύρου” χρήματος, υπερτιμολογήσεων και παράνομων αμοιβών από το 1991 μέχρι το 2010 αποτελούν το 1/4 του δημόσιου χρέους της χώρας και δυστυχώς την περίοδο 2010-2015, όταν ο ελληνικός λαός στέναζε κάτω από την μπότα των μνημονίων, κάποιοι με συγκεκριμένες κινήσεις, διατηρούσαν τα κέρδη, συνεχίζοντας τη ροή του “μαύρου” χρήματος».

Επίσης, ο κ. Πολάκης συνέδεσε την κριτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των συλλαλητηρίων με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στο πώς το αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «κάποιοι πάτησαν στον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, γιατί ήξεραν τι ερχόταν σε σχέση με αυτές τις έρευνες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό».

Οσον αφορά το εθνικό σύστημα Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση και η στελέχωση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, διαβεβαιώνοντας ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες.