Skip to main content

Απερρίφθη το αίτημα Μιχαηλίδη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

Δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή κάθειρξης των 15 ετών που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και στον γιο του Μιχάλη για την υπόθεση της αγοράς των ΤΟR M1.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν τα αιτήματα των κατηγορουμένων, διατάσσοντας να εκτίσουν την ποινή τους.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και σε ανάλογο αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του -φυγόποινου πλέον- επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Αντίθετα, με απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής για το ζεύγος Αναστάσιου και Μαρίας Σοφού. Έτσι τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ τους  επιβλήθηκε επιπλέον χρηματική εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους πέντε κατηγορουμένους έχουν ως εξής:

  • Ποινή Κάθειρξης 15 ετών στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και αντίστοιχη ποινή στον γιο του Μιχάλη.
  • Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών στον επιχειρηματία, Αλ Ζαγιαντ Φουάντ
  • Ισόβια και επιπλέον ποινή 12 ετών στον πρώην Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιο Σοφό και ποινή 12ετούς κάθειρξης στη σύζυγό του Μαρία, με αναστολή.

newsroom naftemporiki.gr