Skip to main content

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Στο αυριανό πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, στις 6 μμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, και στην πορεία που θα ακολουθήσει θα συμμετάεχει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι ενώνει τη φωνή της με τα δεκάδες σωματεία και τις Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα, πάνω από 130 μέχρι στιγμής, που προσυπογράφουν την πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, «το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Η πρόταση θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής. Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

«Τελείωσαν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών, για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.