Πολιτική
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 20:18

Γ. Καλαντζής: Δόθηκε εντολή για έλεγχο στο πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη

Επιβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των πόθεν έσχες Γιώργος Καλαντζής ότι παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο από την Εισαγγελία, με το οποίο του ζητείτο να ελεγχθεί αν στο πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν περιληφθεί συμμετοχές σε offshore εταιρείες.

Επιβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των πόθεν έσχες Γιώργος Καλαντζής ότι παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο από την Εισαγγελία, με το οποίο του ζητείτο να ελεγχθεί αν στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν περιληφθεί συμμετοχές σε offshore εταιρείες.

Ο κ. Καλαντζής είπε ότι έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές που ελέγχουν τα πόθεν έσχες να ερευνήσουν όπως ζητά η Εισαγγελία και ότι αναμένει τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα, και αφού οι ορκωτοί λογιστές διενεργήσουν τον έλεγχο και αποστείλουν τα συμπεράσματά τους, θα ενημερωθεί και η Επιτροπή της Βουλής, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε άγνοια για τα πρόσωπα που συνδέονται με εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Real news, κατέληξαν σε δύο offshore, που φέρεται να του ανήκουν.