Πολιτική
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 09:15

Ανοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής

Ανoιξε νωρίς το πρωί ο ΧΥΤΑ Φυλής ύστερα από επιχείρηση δυνάμεων των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα. Σε εξέλιξη είναι για τρίτη ημέρα η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικά απορριμματοφόρα. ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κενό γράμμα η είσοδος των ΜΑΤ στο ΧΥΤΑ Φυλής. Διπλή επίθεση της Ομοσπονδίας κατά ΝΔ και Ντ. Μπακογιάννη.

Ανoιξε νωρίς το πρωί ο ΧΥΤΑ Φυλής ύστερα από επιχείρηση δυνάμεων των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα, ενώ σε εξέλιξη είναι για τρίτη ημέρα η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικά απορριμματοφόρα, παρουσία και δυνάμεων της αστυνομίας.

Από την πλευρά της, «κενό γράμμα» χαρακτηριζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την είσοδο των ΜΑΤ στο ΧΥΤΑ Φυλής, αφού όπως επισημαίνει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε θέση μάχης και κλιμακώνουν τις μορφές πάλης με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης» προχώρησε στο μοναδικό «όπλο» που της έχει απομείνει: «τη χρήση αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες φίλους της».

Όπως επισημαίνει μάλιστα, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη Φυλή είναι ανούσια, αφού «κανένα απορριμματοφόρο Δήμου δεν πρόκειται να πάει στο ΧΥΤΑ για να αδειάσει και γιατί οι ιδιώτες δεν μπορούν να μαζέψουν απορρίμματα τόσων ημερών, αλλά και γιατί σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας».

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καλούν μάλιστα τους ιδιώτες και το συνδικάτο των ιδιοκτητών φορτηγών «να σταματήσουν από μόνοι τους, πριν τους σταματήσουν τα κύματα των αγανακτισμένων πολιτών».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απευθύνει παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία-μέλη της να πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, συγκροτώντας απεργιακές φρουρές «για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ».

Προαναγγέλλει επίσης ενίσχυση των μπλόκων στα αμαξοστάσια των Δήμων, παρεμπόδιση με μαζικές συγκεντρώσεις του «απεργοσπαστικού μηχανισμού» των ιδιωτών «που στήνει η κυβέρνηση», κλείσιμο των υπηρεσιών που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια.

Σημειώνεται ότι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποδοκίμασαν στο Κολωνάκι τον υφυπουργό Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλο.

Τη Δευτέρα η απόφαση για την προσφυγή του Δημάρχου Αθηναίων

Στο μεταξύ στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την απόφαση του κ. Καμίνη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο "συνήγορος της Κυβέρνησης" και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καταγγέλλει επίσης ότι «με μια εντελώς παράνομη διαδικασία» ζητεί να απαγορευτεί η συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας της Ομοσπονδίας.

Διπλή επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΝΔ και Ντ. Μπακογιάννη

Παράλληλα, δριμεία επίθεση τόσο κατά του εκπροσώπου της ΝΔ, όσο και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εξαπέλυσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στις επικριτικές δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει στον «νεόκοπο», όπως αναφέρει, κ. Μιχελάκη, ότι δεν εκπροσωπεί κάποιο Μ.Μ.Ε. αλλά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «που έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, διόγκωσε το χρέος, διασπάθισε το δημόσιο χρήμα και επιβάρυνε το Δημόσιο προσλαμβάνοντας χιλιάδες «ημετέρους» από τα παράθυρα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατηγορούν επίσης τη ΝΔ ότι επιτίθεται σε ορισμένες ομάδες εργαζομένων με ευκολία, στοχοποιώντας όσους τις εκπροσωπούν, ενώ την ίδια στιγμή «χαϊδεύει τα αυτιά κάποιων άλλων».

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πτοούνται από τις επιθέσεις που δέχονται από ορισμένα πολιτικά κόμματα, που για το μόνο που νοιάζονται είναι οι μικροκομματικές τους σκοπιμότητες και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων», τονίζουν.

«Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους», είχε δηλώσει πρόσφατα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αλλά και η κ. Μπακογιάννη είχε δηλώσει το Σάββατο ότι «ο κ. Μπαλασόπουλος οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία να είναι απέναντι σε εργαζόμενους, σε σκληρά εργαζόμενους, όπως είναι και αυτοί του δήμου της Αθήνας».

Απαντώντας στις αιχμές της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει με δηκτικό ύφος ότι η κ. Μπακογιάννη δεν έχει οικονομικά προβλήματα, «αφού φρόντισαν γι’ αυτό οι ‘χορηγοί’ της και οι ‘κοινωνικές σχέσεις’ της ιδίας και της οικογένειάς της, όπως αυτή με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens».

«Τα ανταλλάγματα όμως τα πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός πανάκριβα. Εχει ακόμη το θράσος η κ. Μπακογιάννη να εμφανίζεται ως σωτήρας του έθνους, όταν η ίδια και μέλη της οικογένειας της πρωταγωνίστησαν στην καταστροφή αυτής της χώρας», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

«Προκαλεί δε αίσθηση το έντονο ενδιαφέρον της για την καθαριότητα σε σημείο να αναρωτιέται κανείς; Μήπως προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα «φίλων» που εμπλέκονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων;», διερωτάται.

Οσον αφορά τις προσωπικές αιχμές της κ. Μπακογιάννη κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας, υπενθυμίζει ότι ο κ. Μπαλασόπουλος δουλεύει από το 1983 και «δεν παρίστανε ποτέ τον σύμβουλο, όπως μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, απομυζώντας το Δημόσιο».

«Ο αγώνας είναι κοινός, η αλληλεγγύη και η ενότητα, προϋποθέσεις για την επιτυχία του και κανείς και από κανέναν δεν υποκινείται. Οι λέξεις αυτές μάλλον είναι άγνωστες στην κ. Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για τους ‘δικούς της’ εργαζόμενους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι σαφές ότι η κ. Μπακογιάννη ενδιαφέρεται γι’ αυτούς που χρόνια τώρα ως Δήμαρχος Αθηναίων, ως Υπουργός και ως πολιτικός έχει βολέψει», συνεχίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να «ατσαλώσουν» τον αγώνα τους.