Κοινωνία
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 14:58

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς-Αρκουμανέας λόγω νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του Covid

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π.  Αρκουμανέας, λόγω ανίχνευσης του στελέχους της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, «πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αττική, ιδιαίτερα στις «κόκκινες περιοχές», ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χ. Γώγος, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα τρίτου κύματος, κι αυτό είναι κάτι που «θέλουμε να αποφευχθεί». «Περιμένω να δω τρίτο κύμα στην Αττική τον Απρίλιο» δήλωσε με τη σειρά του ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, που το υπολόγισε σε επιπλέον 900-950 κρούσματα. «Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown» δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης. Ξεκαθάρισε πως όσο ανεβαίνει ο ιός, τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά και το αντίθετο και πως «θα έχουμε ακορντεόν όσο καιρό υπάρχει η πανδημία». Υποστήριξε, τέλος, πως πλέον στα καταστήματα «δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλο», ήδη «χθες η κίνηση στα καταστήματα στην Αττική ήταν η μισή».

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως την Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, λόγω ανίχνευσης του στελέχους της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η μετάβαση τους κρίθηκε απαραίτητη σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κι επιδημιολόγων, για την αξιολόγηση της κατάστασης.