Κόσμος
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 19:16

Εξηγήσεις για τις προσβολές Ερντογάν σε Μακρόν ζητεί το Παρίσι

Εξηγήσεις από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία ζητεί το Παρίσι με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ερντογάν για τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος συνέστησε στον Γάλλο ομόλογό του να «ελέγξει εάν ο ίδιος είναι εγκεφαλικά νεκρός».

Εξηγήσεις από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία ζητεί το Παρίσι με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ερντογάν για τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν. 

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία θα κληθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

«Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές», αντέδρασε η γαλλική προεδρία. «Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στον Μακρόν, δηλώνοντας πως τα σχόλια του Γάλλου προέδρου για το ΝΑΤΟ αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε πως τα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ΝΑΤΟ αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».

Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Μακρόν που είχε χαρακτηρίσει την Ατλαντική Συμμαχία «κλινικά νεκρή» σε συνέντευξή του στο περιοδικό «The Economist», ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πρώτα να ελέγξει ο ίδιος εάν είναι εγκεφαλικά νεκρός».

naftemporiki.gr