Skip to main content

Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων, με αντικείμενο τη στελέχωση των κενών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Η συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες, μπαίνοντας στην ουσία της συζήτησης για το αν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι.

Αργά χθες το βράδυ, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η απόφαση «ανοίγει τον δρόμο για μια ουσιαστική συζήτηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι οριστικό και αμετάκλητο και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Οι ίδιες πηγές καλούσαν για μία ακόμη φορά τη Νέα Δημοκρατία να συμβάλει στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ, τη στιγμή μάλιστα που το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας είναι αυτό που θα κρίνει τον νόμο Παππά.

Στο Μαξίμου, πάντως, υπάρχουν σκέψεις αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων να μεταβεί στη Βουλή, προκειμένου να μιλήσει, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν αναχωρήσει το βράδυ για τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας, εάν τελικά αποφασίσει να προσέλθει και να μιλήσει στη Βουλή, αναμένεται να καταγγείλει την, κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, «παρελκυστική τακτική της Ν.Δ. στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ», ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο ακόμη και για προσωπικά θέματα δικαστών του ΣτΕ.