Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Καρπός πολύχρονων αγώνων η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων δεν ήταν τυχαία, αλλά καρπός πολύχρονων αγώνων και ταυτόχρονα τολμηρών επιλογών, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του κόμματος.

«Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του εγχειρήματος για την αριστερά του 21ου αιώνα πέρα από την δογματική παράδοση και την σοσιαλδημοκρατία, είμαστε στη μέση ενός στοιχήματος που δεν έχει κριθεί, αλλά έχουμε όλες τις δυνατότητες να το κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Δραγασάκης, συμπυκνώνοντας τις προσυνεδριακές τοποθετήσεις και τις ομιλίες των συνέδρων, είπε ότι «αυτό που συζητάμε είναι η ιδέα ενός νέου ξεκινήματος, ενός σχεδίου για ένα νέο ποιοτικό άλμα προς τα μπρος και για το οποίο η πρώτη ύλη υπάρχει».

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό θα εξειδικεύει τους στόχους για την τετραετία και πέρα από αυτή, αλλά και θα θωρακίζει την χώρα από πιέσεις «ανεξάρτητα από την θέλησή μας».

«Το κλειδί ή ένα από τα κλειδιά για την παραπέρα πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης είναι η απαίτηση και η δέσμευση για υλοποίηση των αποφάσεων και αν δεν τα καταφέρουμε πρέπει να εξηγούμε σε εαυτούς και αλλήλους το γιατί», είπε.

Αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει ένα εγχείρημα υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης ευθύνης, πρόσθεσε ότι το νέο υπόδειγμα της νέας Αριστεράς και της νέας κοινωνίας είναι ζητούμενο και όχι δεδομένο, ενώ διαμορφώνεται στη δράση σαν να γίνεται η ναυπήγηση ενός πλοίου εν πλω.