Skip to main content

Die Zeit: Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα μοιάζει με την παλιά

Στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα εστιάζει με δημοσιεύματά του ο γερμανικός Τύπος, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι πολλοί υπουργοί διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

«Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα μοιάζει με την παλιά», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Die Zeit, σύμφωνα με το οποιο ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσπαθεί να δημιουργήσει μια συνέχεια στη διακυβέρνησή του».

«Δεν έχασε χρόνο: δύο ημέρες μετά την εκλογική νίκη σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», γράφει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχουν γνωστά πρόσωπα σε πολλά υπουργεία πέραν του υπουργείου Οικονομικών.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί επίσης ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να μην θέλει να χάσει καθόλου χρόνο». «Σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού, νέο υπουργικό σχήμα, σύνοδος κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει με συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταναστευτική κρίση», σημειώνει.

«Ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις εποικοδομητικές δυνάμεις», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung, προτάσσοντας το γεγονός ότι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος, είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, τον οποίο χαρακτηρίζει «αντί-Βαρουφάκη». Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, οι Βρυξέλλες θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Χουλιαράκης είναι ένας θερμός υπέρμαχος του ευρώ, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που διαπραγματεύτηκε το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας. 

Πηγή: ΑΜΠΕ