Skip to main content

Εντολή σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Θέλουμε ισχυρή εντολή τετραετίας για να συνεχίσουμε το έργο μας, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή, τόνισε, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης. «Χρειαζόμαστε σταθερότητα για να διατηρήσουμε όσα κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση» επισήμανε χαρατκηριστικά.

Το δίλημμα της κάλπης, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν θα γυρίσουμε πίσω ή εάν θα συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες για να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Και ο αγώνας μας αυτός, διαμήνυσε, συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη χωρίζεται από τη μια στις δυνάμεις της προόδου και από την άλλη στις δυνάμεις της συντήρησης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα της  Μέρκελ στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ.

Το αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, συμπλήρωσε.

«Η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δε παραδίδουμε τα όπλα και συνεχίζουμε για να δρέψουμε όλοι μαζί τους καρπούς που έσπειρε ο αγώνας του ελληνικού λαού» υπερθεμάτισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στην Ευρώπη, επανέλαβε, δώσαμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και μέσα στην Ευρώπη καταφέραμε παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές να κερδίσουμε πολύτιμο έδαφος.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «έχουμε τη βούληση να αγωνιστούμε μαζί με τον ελληνικό λαό για να ανοίξουμε δρόμους, για να βγούμε από το αδιέξοδο της λιτότητας».

«Ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας; Ποιος θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο ελληνικός λαός, υπερθεμάτισε, δεν θέλει την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια, που εκμεταλλεύτηκαν, απαξίωσαν και τελικά ρήμαξαν το κράτος και τους θεσμούς.

Θέλει, συνέχισε, όλοι μαζί να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα με μια Αριστερά που γνωρίζει ότι επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, τους κάλεσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μην επιτρέψουν την παλινόρθωση της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς.

«Καλούμε όμως, και τους συντηρητικούς πολίτες να κάνουν την επιλογή της ακεραιότητας και της εντιμότητας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για επιλογή της σθεναρής υπεράσπισης των δικαίων του λαού και της πατρίδας.

Μέχρι τη Κυριακή καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, υπερθεμάτισε, προσθέτοντας ότι κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά, συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Πραγματοποιώντας ειδική μνεία στους νέους, ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε «να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας». «Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους» κατέληξε, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε χαρακτήρα νέους δημοψηφίσματος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και δεσμεύθηκε ότι θα συγκροτήσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, επαναλαμβάνοντας ««να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης. Γιατί, σημείωσε, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, και σταθερότητα εγγυάται μόνο μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και με ισχυρή βούληση να κρατήσει το έδαφος που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, αλλά και να προχωρήσει στις μεγάλες τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο που θα έχει η εκλογική αναμέτρηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον ελληνικό λαό, εν όψει των εκλογών της Κυριακής, έστειλαν με χαιρετισμούς τους από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, ο Πιέρ Λοράν (Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας), ο Γκρέγκορ Γκίζι (πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (επικεφαλής των Ποδέμος) και η Σκα Κέλερ (Ευρωπαίοι Πράσινοι).