Skip to main content

Επισκόπηση Τύπου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ιλιγγος στη σελίδα 7 του Μνημονίου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές η “καυτή πατάτα” για Ασφαλιστικό (περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενοποίηση Ταμείων) και Φορολογικό με πόνο για όλους”.

ΕΘΝΟΣ: “Ελιγμοί και νέα συνθήματα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με αλλαγές στη στρατηγική τους μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις μπαίνουν τα κόμματα στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. Την επιθετική τακτική επιλέγει ο Αλ. Τσίπρας με σύνθημα “Μόνοι τους και όλοι μας” και στόχο να χτυπήσει την “κόκκινη αποχή”, ενώ ο Β. Μεϊμαράκης με κέρδη στη συσπείρωση της ΝΔ επιδιώκει να ενισχύσει το προφίλ του “.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “”Λουκέτο” ΣΥΡΙΖΑ σε δημοτικά και νηπιαγωγεία”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στον αέρα το “πρώτο κουδούνι” σε ακριτικές περιοχές και νησιά, ενώ λείπουν χιλιάδες δάσκαλοι σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Ελλείψεις καθηγητών σε βασικά μαθήματα γυμνασίου και λυκείου όπως φυσική, μαθηματικά και φιλολογικά”.

ΕΣΤΙΑ: “Αφύπνιση επιτέλους στο μεταναστευτικό”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “εντός μιας μόνο εβδομάδας η υπηρεσιακή Κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα για το μεταναστευτικό από όσα έπραξε η Κυβέρνηση Τσίπρα στους επτά μήνες που έμεινε στην εξουσία. Τετρακόσια εκατομμύρια υπήρχαν στις Βρυξέλλες στο Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕΕ, και η Ελλάδα δεν είχε καν υποβάλλει αίτημα για την διάθεσή τους”.

Η ΑΥΓΗ: “Ποιον θα εμπιστευθείτε;”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “καλώντας τον λαό να βάλει οριστικό τέλος στα σχέδια αντιδραστικής παλινόρθωσης, ο Αλ. Τσίπρας έθεσε ευθέως το δίλημμα: Ποιον εμπιστεύεστε; Οποιον, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, διαπραγματεύεται το χρέος ή εκείνους που διευκολύνουν τους δανειστές να το αποφύγουν; Τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει εργασιακά δικαιώματα, ή όσους επέβαλαν εργασικά μεσαίωνα;”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Οχι σε κυβέρνηση κουρελού”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σκληρή επίθεση κατά του Ευαγ. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη προεκλογική ομιλία του στην Αττική, λέγοντας πως στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται ο παλαιοκομματισμός. Ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με εκπροσώπους του παλιού κατεστημένου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η υπηρεσιακή καλύπτει ολιγωρίες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “μέτρα στο “και 5′” για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος λαμβάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, επιχειρώντας να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πολύμηνη ολιγωρία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου, αντί αυτοκριτικής, αφήνει αιχμές κατά της υπηρεσιακή κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες αποτελούν συνέχεια και υλοποίηση δικών της αποφάσεων”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας σήμερα στο Θησείο”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “πλατύ αντάμωμα για τους νέους και τις νέες της Αθήνας θα είναι η μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα η ΚΝΕ στο Θησείο, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ΚΝΕ, μπροστά στις εκλογές, απευθύνεται στους νέους που έχει συναντηθεί μαζί τους στους αγώνες, στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στους νέους εργαζόμενους, καλώντας τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ασπίδα Ντράγκι για τους καταθέτες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διασώθηκαν οι καταθέσεις από τον κίνδυνο κουρέματος όπως αποκάλυψε ο ίδιος χθες σε συνέντευξη Τύπου. Διαμήνυσε επίσης ότι για να ενεργοποιηθεί ξανά ο μηχανισμός φθηνής χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “”Ομπρέλα” Μ. Ντράγκι στις καταθέσεις”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “χωρίς “κούρεμα” των καταθέσεων ή των ομολογιούχων θα διεξαχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι που αποκάλυψε ότι η ΕΚΤ αντιτάχθηκε σε μια τέτοια προοπτική (και έπεισε το Eurogroup να υιοθετήσει την άποψή της…), καθώς θα έπληττε καίρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα τορπίλιζε τις ελπίδες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Διπλή «ένεση» ρευστού”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “αναπτυξιακή “προίκα”, υπό την προϋπόθεση της υλοποίησης της συμφωνίας με τους εταίρους, περιμένει την επόμενη κυβέρνηση, με μίγμα που περιλαμβάνει ενίσχυση της ρευστότητας από την ΕΚΤ μέσω του QE, καθώς και από την εμπροσθοβαρή εκταμίευση κονδυλίων από τα κοινοτικά προγράμματα”.

Πηγή: ΑΜΠΕ