Skip to main content

Στήριξη της εκκλησίας στην εμβολιαστική προσπάθεια ζήτησε ο Β. Κικίλιας

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο υπουργός την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η ανάγκη του εμβολιασμού.

Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε κ. Κικίλιας ενώ ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική.  

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι Άγιοι Πατέρες για ακόμη μια φορά να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία, ξεκινώντας από την ηγεσία και προς τα κάτω, μέχρι τον τελευταίο ιερωμένο, να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας να ενημερώσουμε ξανά και να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας – το ποίμνιό σας Μακαριώτατε – έτσι ώστε και αυτοί οι οποίοι είχαν τις αμφιβολίες τους ή ενδεχομένως και κάποιους φόβους ή χρειάζονταν και μια παραπάνω παρότρυνση ή ενημέρωση, να μπορέσουν να εμβολιαστούν, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής», είπε ο υπουργός Υγείας. 

«Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας, σημείωσε ο καθηγητής. «Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. 

«Θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας, να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της αλήθειας», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα.

«Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος.

«Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας, τόσο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και οι επισκέπτες μας, θα θέλαμε να πούμε ότι χρειάζεται αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε», τόνισε προσθέτοντας ότι «η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια, μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατρικό, πατερικό, με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων, των προβλημάτων που παρουσιάζει η πανδημία». 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου.