Skip to main content

Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ: «Ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις», λέει ο Κ. Τσιάρας

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

«Να δείξουμε πως αυτή η κυβέρνηση θα παράξει έργο χρήσιμο», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης

Αλλαγή σκυτάλης στην πλατεία Βάθη με δυο Θεσσαλούς στο τιμόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η κίνηση αυτή φέρει ειδικό συμβολισμό, καθώς υποδεικνύει την έμφαση της Κυβέρνησης στον πολύπαθο «κάμπο» αλλά συνάμα και στην αναγκαιότητα ορθότερης διαχείρισης της διαδικασίας επανεκκίνησης της αγροτικής ζωής τόσο στην Θεσσαλία, όσο και εν γένει.

Tο απόγευμα ο απερχόμενος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΑΑΤ στον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα (βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ), ο οποίος αναλαμβάνει μαζί με τους δυο υφυπουργούς Χρήστο Κέλλα (βουλευτή Λάρισας της ΝΔ) και Διονύση Σταμενίτη (βουλευτή Πέλλας της ΝΔ – που παραμένει στη θέση του ΥφΑΑΤ μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό) να διαχειριστούν τα ανοιχτά ζητήματα του εγχώριου πρωτογενή τομέα.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εργαστούμε σκληρά»

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι ο χώρος του αγροτικού τομέα είναι γεμάτος προκλήσεις, αρχής γενομένης της κλιματικής κρίσης, του επιβαρυμένου αγροτικού κόστους αλλά και της νέας προγραμματικής περιόδου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εργαστούμε σκληρά, χωρίς πολλά λόγια» σημείωσε ο κ. Τσιάρας ενώ αναφερόμενος στην διαδοχή του κ. Αυγενάκη επισήμανε ότι έχει ανάμεικτα συναισθήματα καθώς όπως ανέφερε «μοιραζόμαστε μια κοινή διαδρομή πολλών ετών, κοινών αγώνων για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 να δώσει απαντήσεις σε όλες τις προκλήσεις». Ο κ. Τσιάρας ξεκίνησε την νέα του υπουργική θητεία δίνοντας από την πρώτη μέρα μια υπόσχεση ότι θα βοηθήσει «μια κοινωνική ομάδα που έχει πολλές ιδιαιτερότητες με πολιτικές, με μεταρρυθμίσεις, αποφάσεις και επιλογές ώστε να προσφέρει στον αγροτικό κόσμο ένα καλύτερο αύριο».

Δ. Αλεξ.