Skip to main content

Ευρωεκλογές-ΝΔ: Οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν τις περιφέρειες

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών όπου θα τονίζει το διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης και θα επισημαίνει  πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν στην Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπου προήδρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των δράσεων του κόμματος σε όλη τη χώρα και έγινε επισκόπηση των προετοιμασιών που έχουν γίνει για την προεκλογική περίοδο.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών όπου θα τονίζει το διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης και θα επισημαίνει  πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο. Είναι χαρακτηριστικό πως την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη,  το Σάββατο συνομίλησε με πολίτες στον Άγιο Δημήτριο ενώ σήμερα βρέθηκε στην  Κεντρική Λαχαναγορά τη Αθήνας στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Μέχρι τις ευρωεκλογές  ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί  όλες τις περιφέρειες της χώρας, όπου θα τονίζει την κρισιμότητα των ευρωεκλογών.

Ευρωεκλογές: Σύσκεψη στη Ν.Δ. υπό τον Κ. Μητσοτάκη – Τα γαλάζια στελέχη στη «μάχη» των περιοδειών

Στο μεταξύ μπροστά στη μάχη μπαίνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» σε  συγκεκριμένες περιφέρειες, με στόχο το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής: Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης, Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης, Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας, Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη, Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου. Στην Αττική θα υπάρξει ευρύτερη επιστράτευση των «γαλάζιων»  δυνάμεων με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Πόρτα – πόρτα η προεκλογική εκστρατεία

Μικτά κλιμάκια – στα οποία θα συμμετέχουν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και κομματικά στελέχη- θα οργώσουν το επόμενο διάστημα την χώρα, με στόχο μια προεκλογική εκστρατεία πόρτα -πόρτα. Από το γαλάζιο στρατόπεδο  θέλουν να δώσουν έμφαση στα όσα έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Παράλληλα βέβαια θα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της επόμενης μέρας και θα τονίζεται πως χρειάζεται να σταλεί εκ νέου καθαρό σήμα  για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.