Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εξηγήσεις από την ΕΡΤ για το «κόψιμο» του Αντώναρου

Τι αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος - Ανακοίνωση και από τον ίδιο τον Ευ. Αντώναρο

Να εξηγήσει η ΕΡΤ γιατί αρνήθηκε τη συμμετοχή υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  σε σημερινό πάνελ της, ζητά η Κουμουνδούρου, με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Καλούμε την ΕΡΤ να μας εξηγήσει για ποιον λόγο, ενώ η ίδια απευθύνθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος σήμερα το πρωί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να της υποδειχθεί υποψήφιος ευρωβουλευτής για να συμμετάσχει σε  τηλεοπτικό πάνελ  υποψηφίων κι άλλων κομμάτων (καθώς ακύρωσε ο καλεσμένος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), όταν τής ανακοινώθηκε το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου αρνήθηκε, ακυρώνοντας την εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Από την περασμένη Κυριακή είμαι και ΕΠΙΣΗΜΑ πια υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με την τιμητική ψήφο των πολιτών της Αττικής.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο ίδιος ο κ. Αντώναρος αναφέρει:

«Από την περασμένη Κυριακή είμαι και ΕΠΙΣΗΜΑ πια υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με την τιμητική ψήφο των πολιτών της Αττικής.

Από εκείνη τη μέρα δημοσιογράφοι που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους με “βομβαρδίζουν” με προσκλήσεις για συνεντεύξεις σε όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους ιστότοπους της χώρας Ανταποκρινομαι με χαρά στα πλαίσια του περιορισμένου άλλωστε χρόνου που έχω στη διάθεσή μου.

Υπάρχει μια εξαίρεση. Τη λένε ΕΡΤ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ.ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

Σιγή ιχθύος. Κι ας εχει πολλά κανάλια και σταθμούς.

Δεν μπορεί να μη ξέρουν ότι είμαι υποψήφιος. Άλλωστε φρόντισα να το πληροφορηθουν — στην απιθανη περίπτωση που δεν το ήξεραν — στέλνοντας σχετικό γραπτό μήνυμα στο ανωτατο δυνατό επίπεδο.

Ξέρω. Προφανώς δεν τους αρέσουν οι δημόσιες παρεμβάσεις μου.

Κάποιοι εκ των έσω μου λένε ότι τους ενοχλεί η δριμύτατη κριτική που ασκώ στον πρωθυπουργό  Μητσοτάκη. Άλλοι μου λένε ότι υπάρχει άγραφο ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για δικές μου εμφανίσεις εκει παρά τις σχετικές ρυθμίσεις για ΙΣΟΜΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ που προβλέπουν οι εκλογικες και άλλες διατάξεις.

Δεν θέλω να το πιστέψω. Αλλά κρίνοντας από τη σταση τους και την ένοχη σιωπή τους δεν ξέρω πια τι να πιστέψω. Απλά κάνω τη διαπίστωση ότι τα σημερινά αφεντικά της ΕΡΤ μεταχειρίζονται την ΕΡΤ ως βιλαετι τους. Όπως ακριβώς κάνει ο Μητσοτάκης με τη χώρα. Και εισπράττει, όχι μόνο απο μένα, τη δριμεία κριτική που του αξίζει».